·184 syf.····Okunma: 24 Eylül 2018 18:37 Kitap çocukluğumdan beri hatırladığım yıllardır çok konuşulan, çok tartışılan bir kitap. Popüler olduğu için konuşulduğunu bu kadar sattığını düşündüğüm için şimdiye kadar okumaya elim gitmemişti. Almaya karar verdiğimde de 2-3 günde bitirdim, keşke önceden okusaymışım.
Şöyle ki bu alanda daha önce okumamış olan biri bile çok rahatça okuyabilir, zaten anı şeklinde yazılmış. Kendini gerçekleştirmeye çalışan bir kadın var ve çocukluğundan itibaren onun mücadelesini okuyoruz. Babası olsun, komşuları, sınıf arkadaşları, iş arkadaşları vs herkesin kadın üstünde baskı oluşturmaya çalıştığında (her zaman) buna aldırmayıp kendi olmaya çalışıyor. Dışlanıyor, anormal görülüyor, yalnızlık çekiyor, haksızlıklara uğruyor ama hiçbir zaman başkası gibi olmayı düşünmüyor. Ne olacaksa kendi gibi olmalı, her şeyi kendi istediği için yapmalı.
Bazı detaylar var ki okurken, insan anca o zaman fark ediyor onun da bir şiddet türü olduğunu, tahakküm uygulanmaya çalışıldığını.. Bu yüzden bu kitap bana bir şey katmaz diye düşünmeden kadın erkek fark etmeksizin okunmalı. Detaylar değil mi farkındalık kazandıran?