Ela Gözlü Pars
2018 56. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2018 22:41
Her kitap, insana kendi hayatından bir kesit anımsatır ya, bu kitap, bana, ömrümün en güzel yıllarını ve beni, bugünki ben yapan dönemini anımsattı. İlk başta ne kadar kızsam da Celilenin kocasını bir türlü beğenmeyişine, okurken bile tahammülüm kalmadığı için hak verdim kocasına karşı olan tutumuna. Ve çoğu kaynaktan edindiğim bilgilerin, bu kitaptan okuduğuma göre yanlış olduğunu öğrendiğimde Celileye bir özürü borç bildim kendime. Evladı için her şeyi göze alan, hatta bu göze aldıkları karşısında gözünü bile kırpmayan bir kadını okuyacaksınız. Nâzım Hikmet hayranlığım, bu kitap sayesinde körüklenmiş oldu ve, davasında kesinkes haklı olduğuna inanıyorum. Neyse, komünistlik 4 yıldan başlıyormuş. Velhasılıkelam, Yahya Kemal dedin, boşadın kocayı İstanbul dar geldi, topladın bohçayı Âh Nâzım bir kere kapasan şu ağzını Bi’kere daha hapse girersen basıcam avazı Adlı kitap, ağzıma şeker tadı bırakmıştır. İleride, geriye dönüp baktığımda, tekrar okumak isteyeceğim bir kitap olabilir. Okumayı düşünenlere tavsiyemdir.
CelileOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20166,8bin okunma