···Okunma: 02 Ekim 2018 16:40 1000Kitap'ı sadece yorum okumak için takip ediyordum. Ancak bu kitabı okuduktan sonra üye olup hakkında bir şeyler yazmazsam çatlayacakmış gibi hissettim. Kitap hakkındaki diğer yorumlardan birinde bestseller eserlerden bile daha iyi olduğu yazıyordu. Net olarak altına imzamı atarım.
Bugüne kadar pek çok distopya kitabı okudum çoğu da yabancı bestseller ve sinemaya uyarlanmış kitaplardı. Ancak Tanrılar Çağı'nı okuduktan sonra bugüne kadar çok boş kitaplar okuduğumu anladım. Tanrılar Çağı tek kelime ile mükemmel bir kitap. Yazarı hakkında hiçbir fikrim yok. Instagram'da güvendiğim bazı yorumcuların tavsiyesi ile aldım ve şok oldum.
Türkiye olarak gerçekten değerlerimizin farkında değiliz. Oktay Volkan Alkaya gerçek bir değer. Genç edebiyatçı diye önümüze sunulan o kadar boş insan var ki bu kitabı okuduktan sonra daha iyi anladım. Kitap özellikle yazım tekniği açısısından Türk edebiyatında bir kilometre taşı olarak görülebilir. İki farklı anlatım dilini aynı kurgunun farklı zamanlarına o kadar başarılı yaymış ki, böyle bir kitabı yazabilmek için edebiyat üzerinde kaç sene çalışmak lazım tahmin edemiyorum. Hikaye de oldukça heyecanlı ve doyurucuydu Maze Runner, Açlık Oyunları, Uyumsuz... Bunların hepsini çöpe atın diyebilirim. Çok rahatlıkla dünya çapında bestseller olabilecek bir kitap Tanrılar Çağı. Modern distopya edebiyatının en iyi örneği desem abartmış olmam.
Tüm bunları iyi bir yazar sıkı çalışırsa ortaya çıkartabilir fakat yazar, bunların da üstüne çıkmış ve kitaba öyle bir felsefi alt metin yerleştirmiş ki distopya romanı gibi gözüken şey aslında koca bir felsefi düşünce kitabı. Yazarın da çok büyük bir düşünür olduğu hissediliyor. Ve işin güzel kısmı şu ki, bu tarz kitaplar genelde size bir düşünceyi empoze etmeye çalışır. Tanrılar Çağı tam tersi. Hiçbir şeyi savunmadan öyle sorular soruyor ve sorduruyor ki, ben kitabın etkisinden hala çıkamadım. Yazar bir yerlerde üçleme olacağını yazmış. Bu kitabın 2 devam çalışmasının geleceğini bilmek bile beni çok mutlu etti.
Kitaplar insanları harekete geçirebildiği sürece kıymetlidir. Bu kitap benim kadar üşengeç birini bu siteye üyelik açtırıp yorum yazdırtacak kadar harekete geçirdi diyebilirim. Ve henüz okumamışlar için bir not: Bu yazarı iyi bir yayınevi desteklerse gelecek yüzyılın Türk edebiyatçısı olur. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Şu güne kadar okuduğum pek çok kitap için ayırdığım zamana acıdım. Oktay Volkan Alkaya, kesinlikle Coelho ve İhsan Oktay Anar seviyelerine yakın bir edebiyatçı-düşünür. Büyük saygımı kazandı.