2018 173. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2018 17:48
Kitabı sindirmek gerçekten zor. Her cümleyi iki kez okudum neredeyse. Başıma ağrılar girdi desem yeridir. (çünkü girdi :) ) Bazı bölümleri anlamakta zorlandım doğrusu, belki de çeviri kaynaklıdır, belki de aklım Nietzsche'yi anlayacak gerekli olgunlukta değildir bilemedim. Tekrar tekrar okunmalı, arada açıp anlayamadığım bölümleri tekrar okuyacağım. En sevdiğim alıntı ; "İşte yine gülüyorlar; lakin beni idrak edemiyorlar, bu kulaklara uygun sözleri söylecek bir ağız değilim ben."
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche · Panama Yayıncılık · 202447,6bin okunma
Kitabı büyük bir hevesle okumaya başladım ama bir türlü kitabı anlayamadım. Çok zorladım kendimi, ne olursa olsun bitecek bu kitap dedim. Zerdüşt'ü anlayacak kulak yok bende belkide dedim. Kitabın yarısına geldim ve birden bir şey oldu, ne oldugunu şu an bile bilmiyorum, bir aydınlanma oldu Zerdüşt'ü kulaklarım duymaya ve anlaya başladı. Tekrar başa döndüm şu an okumaya devam ediyorum.
Selma
Aydınlanmanıza sevindim. :)) Keyifli okumalar.
Ben de birkaç sene önce yarıda bırakmıştım. Şimdi tekrar okumayı düşünüyırum. Bakalkm beynim ne düzeyde :)
Selma
:) bakın bakalım