Timothy A. Pychyl - Prokrastineyşın
2018 9. kitabı
Bir şeyleri ertelemeye başladığımı fark edince savsaklama davranışıyla mücadelenin el kitabı olan Prokrastineyşın’ı tekrar elime aldım.(Savsaklamak: Belirli bir sebebi olmadan ve isteyerek bir işi ertelemek, geri bırakmak. bkz:TDK) ⬇️⬇️ Öncelikle Prokrastineyşın (procrastination) ne demek ona bakalım. Procrastination: Erteleme, oyalama, savsaklama ve geciktirme davranışına verilen bir isim. Bunların size de oldukça tanıdık geleceğinden eminim. Timothy A. Pychyl çok uzun yıllar insanların savsaklama davranışları üzerinde çalışan bir psikolog. Kitap da onun blog yazılarının bir derlemesi. Kitabın kısa oluşu ironik bir mesaj aslında. Timothy A. Pychyl kitabın giriş bölümünde “Bu kitap neden bu kadar kısa?“ başlıklı paragrafta yazdığı üzere: İnsanların çoğunun bir kitaba başlayıp, onu günün birinde mutlaka bitirme sözüyle bir kenara bırakarak bir daha kapağını dahi açmamasından yakınırken (Bu günlerde kitabı tekrar okumama sebep olan konu.); erteleme davranışının bir nevi panzehiri olarak gördüğü bu kitabın da aynı kaderi paylaşmasını engellemek istiyor. Sorumluluklarınızdan ufak ufak uzaklaşmaya, yarın da yaparım ne olacak düşüncesi ile önceliklerinizden kaçmaya başladığınız dönemlerde tekrar tekrar okumanızı tavsiye ettiğim bir kitap.🤗
ProkrastineyşınTimothy A. Pychyl · Metropolis Yayıncılık · 20162,807 okunma