Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

288 syf.
6/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Beyazıt Akman'ın "Dünyanın İlk Günü" ve "Son Sefarad" kitaplarını büyük bir hayranlık ve beğeniyle okudum. Bu kitabı için de aynı şekilde hissederim diye düşündüm. Fakat biraz hayal kırıklığına uğradım. Adından da anlaşılacağı gibi Doğu ve Batı tarihsel olarak kıyaslanıyor. Bazı yerlerde yazara katılmakla birlikte bazı yerlerde katılmıyorum. Örneğin matbaacılığın Osmanlı'da bu kadar geç kullanılma sebebi. Yazarımıza göre bizim dinimiz için yazı yazmak kutsaldır. Matbaacılık bu nedenle hemen kullanılmak istenmemiştir. Ben bu yoruma katılmıyorum. Hem matbaa kullanılabilir hem de yazı sanatına devam edilebilirdi. Bence bu neden, tamamen bahane olmuş. Matbaa sayesinde Avrupa'nın atağı ortada. Yine yazara göre doğu ve batı sentezinde doğu batıdan daha ilerde. Evet eskiden doğuda gerçekten değerli bilim adamları yetişmiştir. Ama gelin görün ki bu kaynakları kullanan yine Avrupalılar. Bu anlamda bana göre hem yapmak hem de kullanmak önem arz ediyor. Yazarın üslubu da pek hoşuma gitmedi açıkçası. Bir durumdan bahsettikten sonra ardından "yerse" kelimesini sık sık kullanması beni oldukça rahatsız etti. Daha yazacak çok şey var aslında ama herşeyden bahsetmeyelim.
Kayıp Tarihin İzinde
Kayıp Tarihin İzindeBeyazıt Akman · Kopernik Kitap · 2017630 okunma
··
1.193 görüntüleme
Selma Harman okurunun profil resmi
Biraz siyasetin söylemine uyumlu bir kitap yazmış yazar. Onca eğitimden sonra daha bilimsel,akademik bir kitap olabilirdi. Siyaset bugün böyle, yarın çok farklı olabiliyor. Siyasi söyleme uygun kitap yazılırsa,kitabın ömrü de siyasi söylem kadar oluyor.
Raci okurunun profil resmi
Ne demek istediğinizi sanırım anladım ya da en azından tahmin ediyorum 😉 ilk iki kitaptan sonra bişeyler oldu bu yazara 😉
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.