Gönderi

10/10
·208 syf.··
2018 61. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 11 Kasım 2018 00:37
Şiir deyip geçiyoruz. Hızlıca okuyup, mısraların birini bile düşünmeden hemen bir sonrakine geçiyoruz. Evet böyle yapıyoruz. Eğer böyle yapmamış olsaydık Erdem Ağabey daha kitaba başlamadan şu sözleri söylemezdi; “Okuyucuma! Şiir diye Bir ömür tüketerek yazdıklarım İki saatte okunuyor Bundan ucuz ne olabilir Havadan başka?” Kitabın sonlarına doğru bir bölüm var; Şehir ve doğa burcundan başlıklı.. İçerisindeki bir bölümde de bir söz; “ Hep yarınları bekledi bu insanlar Geldiğini hiç bir zaman farketmediler “ Bugünün kıymetini, birbirimizin kıymetini bilmediğimizden yarına hasret kalmamız... Kıymetli Nuri Pakdil’in şu sözleri geldi aklıma ; “Birbirimize yaklaşacağımıza, ıssızlığa iteliyoruz birbirimizi...” Aşk risalesi başlıklı şiirini buraya tekrar yazmak istiyorum... Yaslan göğsüme sevdiğim Benim gönlüm gök gibidir açık deniz gibidir Pas tutmaz benim içim yeryüzü gibidir Toprak gibidir Sen ki bulut gibisin Ay gibisin güneş gibi bazen Usul usul inen Yağmur tıpırtılarını Dinler gibi Dalıp gitmiştik Sen konuşuyordun İpil ipil yağan bir yağmur gibi konuşuyordun Onlar ki konuklarımızdı Adları Keremdi,Yusuftu, Kaystı Hepside ezelden tanıdıktı dosttu. Eğer benim de baş ucu şiir kitabım olsun diyorsanız aradığınız kitabın kısa incelemesini okumuş oldunuz. :)
ŞiirlerErdem Bayazıt · İz Yayıncılık · 20216,4bin okunma
··1 alıntı·
2.773 Gösterim
6 Yorum
Bu yorum görüntülenemiyor
Çok güzel bi inceleme yapmışsınız teşekkür ederiz :) Ne de güzel demiş ERDEM BAYAZIT ; Hep yarını bekledi bu insanlar Geldiğini hiç bir zaman farketmediler Okuyacaklarım arasına hemen ekliyorum sayenizde :)
ALi
Gönderi Sahibi
Rica ederim keyifli okumalar :)
Bu yorum görüntülenemiyor
Bence çok saçma ne yapalım yani her mısrada her kıtada ağıt yakalım ben okuyucuyum evet ucuz kelimesi pek yakışık almamış sonuçta sen bedavadan kitap dağıtmıyorsun bu benim görüşüm
Elinize sağlık tam yerinde olmuş 👏👏👏👏
ALi
Gönderi Sahibi
Teşekkür ederim 😊
Reklam
Teşekkür ederim:)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.