Murat

@mrtbl
Rehber=Vergilius
2018 43. kitabı
Sizlere Dante’yi Dante tarzında anlatayım: . . . 1. Kanto Üç cildi yazdığında ve sıraladığında yüce ışığın yardımıyla Anlattıklarım,dedi ne kadar az gördüğümün yanında 2.Kanto Bu Dante’nin yolculuğuydu belki gerçek belki düşünde Yanında rehberi bazen Aristo bazen Vergilius bazen Beatrice ile 3. Kanto Böldü öbür tarafı Cehennem,Araf ve Cennet diye Anlattı bir bir ölülerden yaşayanlara ışık taşımak niyetiyle 4. Kanto İlk okuduğum cehennem idi çok etkilendim Diğer ciltlerde aynı tasviri bekledim Ancak Dante boşa çıkardı bu umudumu Cehennem’deki güçlü tasvir cennette bulunmuyordu 5.Kanto Fakat ey okur sanılmasın ki sıkıcı diğer ciltler Kişi hangisini okusa okurken “En güzel bu cilt.” der Hepsinde resimler ayrı ayrı Tek tek incelemek lazım bir ara gizli saklı ne anlattı? 6. Kanto Ben okurken benzettim tasavvuf yoluna Cehennemden çıkıp arafa oradan cennete yolculuğunda Arınarak gidiyordu ve teslim oluyordu Sanki Dante tekkede çilesini dolduruyordu 7.Kanto Çeviren Rekin Teksoy bir çift sözüm olacak Güzel çevirmişsin eline sağlık bu tartışılmayacak Ancak dipnotlar fazla gereksiz Her sayfada “Rehber:Vergilius” yazmasan da anlarız biz. Bu güzel eser için #oğlakyayınları Teşekkür ederiz. Dante’yi de görmeden öldük demeyiz. Siz şimdi merak edin nasılmış bu kitap? Ben içindeki resimleri araştıracağım hadi kapat.
İlahi Komedya (Cep Boy)Dante Alighieri · Oğlak Yayıncılık · 20216,4bin okunma