·81 syf.····Okunma: 23 Kasım 2018 17:14 Kitabı tamamlayıp yayıncısına teslim ettikten sonra intihar eden Édouard Levé, "İntihar" ı en ince ayrıntılarıyla anlatıyor...
Kendi yorumum ise şöyle, "İntihar eden" ve "İntihara meyilli" kişileri öncellikle ayırmak istiyorum.. çünkü birinde çok keskin olarak eylem gerçekleştirilmiş.. intihar eden çok daha çarpıcı.."intihar eden" insanlar için çok basit düşünmedim hiç bir zaman hep bu olaya ciddi yaklaşmışımdır.. bilinenin aksine intihar eden insanların birçoğu da psikolojisi bozuk değildir.. yani intihar etmeyi düşünen ya da intihar etmiş bir kişi için psikolojisi bozukmus diyemeyiz kesin olarak.. her zaman diyorum intihar etmeyi düşünen siz değilseniz anlaşılabilir bir şey değildir intihar..
Kitapta önemli olarak düşündüğüm altını çizdiğim cümlelerden bazıları ise şunlar;
"Kediyi yaşam boyu besle seni bir günde bırakır; köpeği bir gün besle, sana yaşam boyu bağlı kalır."
"Yok olmak seni negatif bir güzelliğin içinde dondurdu."
"Güç olan başlamak ya da sürdürmek değil, bitirmekti."
"Kendine çok sert davranırdın, oysa başkalarına hep sabırla, hoşgörüyle yaklaşırdın."
"Sen ölçülü olmak istiyordun, insanlar zarif biri olduğunu söylüyorlardı."
"Sokak serserileri, yaşamının yönelebileceği bir gerileme sürecinin son aşamasını simgeliyordu."
"Buyuran ister bir başkası olsun, ister kendin, sipariş üstüne mutlu olamazdın."
"Ölüyken en az sağ olduğun zamanlardaki kadar canlısın."
"Ölümün acısına arkanda bıraktıkların tek başlarına katlanacaklar. İntiharın bu bencil yanından hoşlanmıyordun.. Ama tartınca, ölümün dinginliği yaşamının acı dolu çalkantılarına üstün geldi."