2018 72. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2018 01:25
Arkadi ve arkadaşı Bazarov, Arkadi'nin babasının yanına taşınırlar bir süreliğine. Oğlunu çok özleyen baba Nikolas Petroviç ve abisi Pavel Petroviç Arkadi ve Bazarov'la konuştukça aslında gençlerin ne kadar da onlardan farklı olduğunu fark ederler. Arkadi ve Bazarov nihilist olduklarını ve nihilizmi savunurken, Pavel Peroviç daha aristokrat bir tutuma sahipti. Babalar ve Oğullar kuşaklar arası çatışmayı, nihilizm kavramını, Rusya'nın o zamanki nihilizme bakışını çok güzel bir şekilde ele almıştı. Kitap kesinlikle çok ama çok akıcıydı. Kitaptaki karakter sayısı da çoktu. Bir tek Arkadi'nin babasının evinde geçen bir mekan da yoktu ayrıca. Biraz Anna Sergeyevna'yla takıldılar. Bazen o nihilizme sıkı sıkıya bağlı olan arkadaşlar birbirlerini sorguladırlar, düşünceleri ayrı düştü. Bazarov ailesinin yanına gitti. Olay örgüsünü çok beğendim. Yine sonuyla kalbimi kıran bir klasik oldu. Çok kolay okunan bir klasikti ayrıca. Çok bekletmeden okumanızı tavsiye ederim size. Eminim bir çoğunuz en az benim kadar beğeneceksiniz. Benim favorilerime girdi bile.
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Şule Yayınları · 201355,8bin okunma