2018 41. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2018 07:32
Kızıl İsyan tam anlamıyla olmasa da genel olarak başarıya ulaşmış, Virginia Hükümdar olmuş, canımız ciğerimiz Darrow ise imparatorluğun Başİmperatoru olmuştur. Darrow ve Virginia'nın oğlu Pax artık büyümüştür, 10 yaşındadır. Sevro ve Victra'da çoluk çocuğa karışmıştır. Virginia sözünü tutmuş, Güneş Sistemi'ne Demokrasiyi getirmiş, her renk grubunun Senato'da eşit şekilde temsil edilmesini sağlamıştır. (En büyük muhalif de Dansçı). Savaş bir şekilde bitmiş işler yolunda gözükmektedir... Amma ve lakin bu kadar basit değil tabii her şey, öncelikle İsyan, Güneş Sistemi'nin üniter yapısını paramparça etmiş, üç farklı grup var artık. Küller Lordu (Hani Rhea'yı yok eden şuursuz katil, Aja'nın babası olan) Venüs ve Merkür'ün egemenliğini elinde tutuyor, Çeper'de ise Romulus Au Raa, Jupiter ve Satürn'de eski sisteme (anti demokratik olan, Altın Tiranlığı) tüm kalbiyle destek vermeyi sürdürmekte. Galakside durum bu şekilde kısacası. Goblin ile Azrail demişler onlara, uslu dururlar mı? Tabii ki durmuyorlar ve olay döngüsü burada başlıyor, Darrow müthiş bir kumar oynuyor ve olaylar gelişiyor.Spoiler vermemek için burada kesiyorum incelemeyi, inanın sizi şaşırtacak ve çok akıcı bir şekilde devam ediyor kitap. Bu kitabın diğerlerinden en büyük farkı ise, yazarımızın 4 farklı karakterin (pov diyorlardı sanırım, point of view) gözünden anlatılması. Bu karakterlerin başında Azrail var tabii, onun gözünden hikaye anlatımı devam ediyor. Bir diğer karakter Ephraim Ti Horn, (Üçüncü kitapta vefat eden Trigg'in kocası, Holiday Ti Nakamura'nın kayınbiraderi) , Lagalos'lu Lyria (Kendisi Gama Kızılı, enteresan bir bakış açısı var devrime) ve bana göre asıl süpriz olan Lysander Au Lune, önceki hükümdar Octavia'nın torunu olan, hani Cassius'un koruma altına aldığı genç arkadaşımız. Ben çok sevdim bu yeni anlatım tarzını, bazı karakterlerin yolları kesişiyor bir yerlerde (bu spoiler sayılmaz herhalde?) bazı karakterler çok acayip şeylere şahit oluyorlar ama kitap bütünlüğü açısından hiç sorun olmamış bu durum, güzel yazılmış karakterler, derinliği var yani. Müsadenizle konu ile alakasız bir şey daha söyleyeceğim; Buradan Pegasus Yayınları'nı eleştiriyorum. Ben bu kitabın ciltli olanını Tüyap Kitap Fuarından 60 liraya aldım, "Yeni çıktı diye bu kadar pahalı sanırım" diye düşündüm ama Pegasus Yayınları bu kitaba 100 TL etiket basmış. El insaf arkadaşlar,tamam hadi kur arttı, dolar yüzünden kağıt fiyatları zamlandı, sizi de anlamaya çalışıyorum ama bu kabul edilebilir bir fiyat değil, bu kitabın okuyucu kitlesi genelde gençler ve öğrenci arkadaşlarımız, onlara bu fiyattan kitap satmak ticaret ahlakına sığmıyor zannımca. Umarım okuyucularınızın tepkisini dikkate alır ve fiyatlarda düzenlemeye gidersiniz. Ezcümle, kitap gene muhteşem. Bir fantastik edebiyat serisinde sınıf ayrımı, ezen-ezilen, emek-değer, hak arama ve isyan vurgusu olduğunda, bir de bunu sağlam bir edebi dille aktarıldığı zaman tadından yenmez oluyormuş kitap. Seveceksiniz bu kitabı, eminim. Keyifli okumalar. Per Aspera Ad Astra!
Demir AltınPierce Brown · Pegasus Yayınları · 2018300 okunma
Çok güzel bir inceleme yapmışsınız. Kitap fiyatları hakkındaki görüşünüze de katılıyorum. İlk 3 kitaba 78₺ veren ben bu kitaba 80₺ vermek zorunda kaldım seri yarım kalmasın diye.
Umutcan Dinç
İncelemeyi beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. Fiyatlandırmaya gelince, döviz kurları bu kadar yüksek değilken bile fiyatları çok yüksekti yayınevinin, maalesef Pegasus bunu hep yapıyor. Belki normal bir fiyatlandırmaya geçerler sandım ama bir kitaba 80 lira fazla, hele ülkenin ekonomik gerçeklerini düşünürsek gerçekten çok fazla.
Üstad ağzım sulana sulana okudum resmen çok iyi özet geçtin ya 👌🙏 Bu arada gerçekten pegasusun bu kadar pahalı yapması çok anlamsız umarım bu fiyatlar "normal" kitap parasına dönebilir...
Umutcan Dinç
Çok teşekkür ederim Üstadım, gerçekten çok memnun oldum beğenmene. Pegasus Yayınları’nın fiyatlandırma politikasına gelince, biz demiyoruz ki yayıncılar para kazanmasın ve zararına satış yapsın amma ve lakin okuma oranının bu kadar az olduğu bir ülkede bu fiyata kitap satılmaz, satılmamalı. İnşallah dikkate alırlar bu eleştirilerimizi de biraz daha insaflı bir fiyat politikası izlerler bundan sonra.
Pegasus ilginç bir fiyat politikası izlemekte, bu nedenle bu konuda haklı bir eleştiride bulunmuşsunuz. Bunu dile getirmekten çekinmeyen sizin gibi okuyucuları da tebrik ediyorum. Sanırım popüler serilere sahip olmanın tadını çıkarıyor yayınevi ama hala ne yapmaya çalıştıklarını çözemedim. Fiyat nedeniyle henüz ben de çalışıyor olmama rağmen alamayanlardanım, Ankara'daki kitap fuarını beklemekteyim. Bu nedenle yorumunuzu da büyük bir heyecanla okudum. Elinize sağlık.
Umutcan Dinç
Pegasus Yayınları zannediyorum bu tarz fantastik edebiyatta gayriresmi tekelini ilan ettiği için bu kadar rahat davranıyor fiyatlandırma konusunda Ülkemizde zaten kitap okuma oranı nüfusa kıyasla 1/1000 seviyelerinde, üstüne de böyle keyifli ve rahat okunan bir serinin kitabını bu fiyat etiketiyle çıkarmak gerçekten etik değil.Asgari icretin 2000₺ olduğu bir ülkede kitaba 100₺ etiket koymak gerçekten büyük yanlış benim gözümde. Güzel yorumlarınız için de çok teşekkür ederim, teveccüh göstermişsiniz. Umarım en kısa sürede okursunuz siz de, gerçekten kusursuz bir devam kitabı olmuş.
fiyat konusunda tamamiyle katılmaktayım size. bende internetten ciltsiz 53 TL ye aldım. yalnız o kadar çok karakter var ki kitabı okumaya başlayınca hatırlayacak mıyım çok merak ediyorum.. incelemeniz için teşekkürler..
Umutcan Dinç
Yazar, akıcı ve yalın bir dille anlatmış bu kitabı da Emine hanım, zaten biliyorsunuz kitaptaki önemli karakterleri en başında liste halinde veriyor, hatırlamakta zorlandığınız karakterlere oradan bakabilirsiniz, benim çok işime yaradı. Ben teşekkür ederim, incelemeyi beğendiyseniz ne mutlu bana. Saygılar.