kitap yorumu
2018 51. kitabı
Merhaba Nicholas Sparks'ın bir kitabını bitirmiş bulunmaktayım. Yazar yine beni nerelere götürdü, onu anlatacağım size. Katie'nin hayatını ve zorluklarını anlatan bir kitap. Katie kocası Kevin'dan kaçıyor. Ondan kaçabilmek için ince ince ördüğü planı ve aşamalarını okuyoruz. Kevin ile olan ilişkisi ilk başlarda toz pembe şeklinde ilerlerken balayında ilk belirtisini gösteriyor kadına karşı şiddetini. Aslında okurken çoğu kez sorguladım "Adam karısına neden vuruyor?" diye cevap bulmak zor değildi ama balayında içkili değildi sanırım. Neyse efendim Kevin ne kadar söz verse de sözünde durmayıp Katie'ye vuruyor içip içip Hiç sevmediğim bir karakterdi kitabın başında sonuna kadar saydırdım ona. Katie iki kere kaçmağı denese bile başaramıyor ve kadının ailesi de olamadığı için tek kişi 'Kevin' var. Ona geri dönüyor. Ehh bu kaçma denemeleri sonucunda Kevin'da önlemlerini almaya başlıyor hem de ne önemler Kadının dışarı çıkmasına bile izin vermiyor yada ona para vermiyor Katie de bunların bitmeyeceğin farkına varır ve ilmek ilmek bir plan kurar ve sonunda kaçar. Tabii siz şimdi diyeceksiniz bu kadın plan kuracağına polisi arasın, ama Kevin de bir polis Ve bu deneme de başırısız. Sonunda Katie bir çok yere gidip hayatını kurmaya çalışıyor. Ve yeni bir insan olmasında dolaylı yoldan yardımı dokuna Feldman'lar var Nereye giderse gittsin kocası onun izini bir şekilde izini bulmaya başırıyor ama Katie de ondan kaçıyor ve yolu Southport'a geliyor. Katie Southport'a kendisine yeni bir hayat kuruyor ve yeni bir kişiliği ile. Alex... Bu kitap da şiddetinin bir sevgi gösterisi olmadığı asıl sevginin ne olduğunu çok iyi bir şekilde gösteriyor. Ve burada Alex'in hem güzel babalığını hem yaralı ve yaslı bir adam olduğunu ama en önemlisi de asıl sevginin nasıl olduğunu gösteriyor. Vurmak şöyle bir kenara bağırmanın bile bir yöntem olmadığını bilen bir adam. Kısacası 'İnsan'. Katie insanlara karşı yaşadıklarından dolayı onlarla iletişeme geçmiyor kimseyle gerekmediği sürece muhattap olmuyor. Ama 'Aşk' ve 'Kader' burada devrete giriyor. Alex'ten ne kadar uzak durmaya çalışırsa çalışsın kendisini hep onun yanında buluyor. Devamı⤵ dreamwhite_sAlex Katie'yi görür görmez onunla ne olacağın biliyordu. Ve Jo... Kitaptaki en değerli karakter onun hakkında fazla konuşmak istemiyor çünkü sırrı bozulmasın Katie yeniden bir düzen kurdu Alex ile ama... Ya Kevin ne yapıyor derken onun durmak bilmeyen beyni yine kendini gösterdi Kevin'ın düşüncelerini okumak bile beni yordu Yazar yine kitabın sonuna doğru -aslında kitap baştan beri heyecanlıydı- heyecan doruklardaydı. Yani acaba ne olacak nasıl bitecek derken biteverdi keşke biraz saha devam etseydi dedim Filmi de var onu da izledim ve beğendim. Kitap da güzel filmi de güzel. Bence okuyup izlemelisiniz. Ve kitap güzel bir noktaya değiniyor 'Hiç bir canlıya zarar vermeyin! Sonunda mutlaka cezasının ödersiniz!' Ne kadına ne de başka bir varlığa şiddet göstermek bir yöntem veya yol değildir. Bu kitabı 'erkekler' de okumalı. Ve unutmadan Erin benim için Southport'a geldiğinde hayatı bitti diye düşündüm çünkü o artık yeni birisiydi. .
Aşk LimanıNicholas Sparks · Artemis Yayınları · 2016141 okunma