Bir Klasik Doğuyor
2018 1. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2018 13:37
Öncelikle kitabın ismi dikkatimi çekti. “Sükût” da “İşçi” de güzel kelimeler. Ama sükûtun işçisi olur muydu? Arka kapağı okuyunca almaya karar verdim. Bir günde okudum kitabı. Evet sükûtun da işçisi olurmuş. Sükût işlenen bir şeymiş. Gazanfer Amca sağ olsun. Ne güzel öyküler var bu kitabın içinde. Yazarın çok başka bir hayal gücü var. Darulgül isimli hikâyede bülbüllerin hocası Hezarnaz’ın ismini okuyunca bu isme bayıldım. Darulgül’deki muhteşem atmosfer bir yana bu ismi hemen kendime aldım. Darulgül, olağanüstü bir öykü. Bir gönül yolculuğunu anlatıyor. Kitapya ise daha başka bir dünya. Üniversiteye hazırlanan bir genç Sahaflık bölümünü istiyor. Ne güzel bir detay bu. Kurul hikayesi ise buruk bir geçmişi trajikomik şekilde anlatıyor. Ömrü uzun olsun Sükût İşçisi’nin. Edebiyatçı değilim ama bu kitabın neredeyse bir klasik olarak sayılabileceğini düşünüyorum. Tabii bu benim kişisel düşüncem. Kitabı öyle sevdim ki düşüncelerimi bir yere yazmak istedim. Araştırınca karşıma 1000 Kitap çıktı. O da güzel oldu.
Sükut İşçisiAhmed Pak · Insan ve Hayat Kitaplığı · 2018429 okunma