···Okunma: 24 Kasım 2019 04:08 Şu ahir ömrümde Müslüm Gürses'i canlı kanlı görmeyi, dinlemeyi hep çok istedim kısmet olmadı Kitaplarını okudukça Hakan Günday'a olan hayranlığım artıkça, artık onunla da karşılıklı sohbet etmek ve kafasının nasıl çalıştığını deli gibi anlamak istiyorum. (Anlayamadı 🤷️) .
Azil; azletmek görevden almak anlamına geliyor. Başka terim anlamı da var ve kitaba bu anlam daha uygun ama ben burda söylersem olmaz sanki Merak ederseniz bknz. Google 🤷️ .
Varoluşu sorgulayan sorgulatan, felsefik psikolojik bir kitap Azil. Toplumdaki iki yüzlülükleri, teknolojinin topluma zararını, bireyin yalnızlığını, içinizdeki kötüyü, iyiyi dahiyi ve deliliği ele alıyor Günday. Beyin yakan, durup düşündüren, düşünürken kahvenizi soğutan sigaranızı bitirip elinizi yaktıran ama acıyı hissettirmeyen bir kitap. Kitap içinde kitap hayal içinde hayal kurgu içinde kurgu ama daha çok beyninize vurulan çekiç kadar gerçek bir kitap.. .
Deliliğine kızdım, dehalığına şapka çıkarttım, saygıyla eğildim. Içimde ki sesi ben bastırırken Asil bağıra bağıra bana söyledi. Diğer duymak istemeyenler gibi kulağımı kapattım bazen. Geçmişi düşünmenin zaman kaybı olduğunu bir kez daha kavradım ben Asil ile beraber. Ve yalnızlığını paylaştım ben Asil'le. Bir dahaki sohbette beni hatırlamayacak olmasına rağmen Asil’i bağrıma bastım.. Asil’i azlettim... .
Azil'in Ziyan kitabıyla bağlantısı olduğunu yeni öğrendim. Hafızam beni yanıltmıyor ise o kitapta Asil'in askerlik buhranları yer alıyordu. Herkesin seveceği tarzda bir kitap değil ama okursanız seversiniz. Bir zamanlar Kobo'dan gelen birinin de dediği gibi, "Biz, Kobolular asla yalan söylemeyiz. Gerekirse gerçeği değiştiririz. Söylediklerimize uysun diye.!
#azil #hakangünday #doğankitap