2018 56. kitabı
Bazı kitaplar vardır okumayı düşünmediginiz gözünüze hicbir şekilde çarpmayan fakat bir anda elinize alıp başladıgınız akıp giden iyi ki okumuşum dediğiniz kitaplar.. Bronz atlı benim için böyle bir kitaptı. öneriyle almadıgım bir şekilde elime geçen nasıl olsa bir gün okurum dediğim kitabı küçük punto ve fazlaca sayfa sayısına ragmen kısa sürede okudum öyle ki bazı bölümleri o kadar hoşuma gitmişti ki dönüp dönüp tekrar okuyordum. 1941 de sovyet Rusyayla savaşan Hitler ordusunun giderek bir çok şehri ele geçirmesi sonrasında Rusya'da yaşanan açlık,yoksulluk ölüm öyle gerçekçi işlenmiş ki açlıktan beslenme yetersizliginden ölen insanlar,vereme başka kan hastalıkkarına yakalanan yemek yememekten artık açlığı bile hissedemeyen hayatta kalmaya çalışan insanlar ve savaşın gölgesinde yaşanan imkansız bir aşk Alexander ve Tatyana.. Öyle masum öyle korumacı öyle saf ve güçlü bir aşk ki gerçekten aşk kitapları okumayı sevmeyen ben bile o bölümleri severek okudum. Savaşın çaresizliğini kötülüğünü bir kez daha gördüm... Kitabın ilk yarısı ve ikinci yarısı arasındaki olay örgüsü ve hikaye farklılaşıyor öyle ki kendi için bile iki ktap gibi heyecanla okumaya devam ederken olmadık bir yerde kitap bitiyor Seri olduğunu önceden bilmediğim kitabın 2. serisini okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. ve herkese gönül rahatlıgıyla öneriyorum kitapla kalın
Bronz AtlıPaullina Simons · Pegasus Yayınları · 20161,560 okunma