···Okunma: 28 Aralık 2018 23:42 Az önce bitirdim Seranad’ı.Taptaze duygularla yazıyorum buraya.Ağlamaktan kitabımı sırılsıklam yapmış bulunmaktayım.Uzun zamandır hiç bir kitaptan bu kadar etkilenmemiştim.O sayfaları her okuduğumda her bir sayfada bir göz yaşı bıraktım profesörün yaşadıklarıyla beraber sanki profesörle beraber yaşadım her şeyi yeri geldi nadia oldum yeri geldi max yeri geldi maya yeri geldi ayşe hepsinin acılarını tek tek yaşattı bana bu kitap ve dünyanın acımasızlıklardan oluştuğu gerçeğini hatırlattı bana yeniden.İnsana çok farklı bakış açıları kazandırıcak bir kitap.Dünyadaki zulmü din dil ırk mezhep farketmezsin o kadar güzel ele alıyor ki.Okuduktan sonra aslında her insanın içinde kendi romanı olduğunu anladım ben bu kitapta.Etkisinden hala çıkamıyorum.Seranadı youtubeda arattım ve Schubert-Serenade’yi dinleyerek okumaya devam ettim kitabı özellikle Nadia ile olan aşkını anlattığı bölümde.Zaten yeterince duygusal olan bu bölümü daha da duygusallaştırıp daha da yaşattı bana sanki Max’in kemanından çıkıyordu o notalar bende Maxten dinliyordum hepsini.Eğer kitabı bir kere okuduysanız bir kere daha o notaları dinleyerek okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum ve biraz daha ağlamaya gidiyorum ben