···Okunma: 02 Ocak 2019 17:35 Her şeyden bıkmış bir adam olan Werther bu durumlardan uzaklaşmak için hayattan kaçar. Bir kasabaya yerleşir. Kasabaya alışma sürecini, neler yaşadığını, kimlerle nasıl iletişim kurduğunu arkadaşı Wilhelm'e tek taraflı olarak okuduğumuz mektuplar halinde anlatır. Hayattan kaçışı ve kaçınılmaz sona sürüklenişi belki de aşkı bulmasıyla daha da hızlanır. Lotte'ye aşık olur. Mektupları artık nişanlı olduğu için imkansız aşk olan Lotte ile ilgili olmaya başlamıştır. Psikolojisini daha da alt üst edecek şekilde Lotte'nin nişanlısı Albert ile de tanışır ve onunla da dost olur. Ama kıza olan aşkı onu o kasabadan ayrılmaya zorlar. Ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın kalbi Lotte'nin yanında atmaktadır. Hem nişanlı bir kadına duyduğu aşkı ahlaki bulmuyor hem de kalbi aklının önüne geçiyor. Mektuplarından bunu anlıyoruz. Umutsuz bir aşkın genç bir adamı nasıl mahvettiğine, önceleri cenneti gördüğü doğada artık nasıl ölümü gördüğüne tanık oluyoruz. Tek dileği sevdiğinin elinden ölüm şarabını içmek olan Werther bakalım bu dileğine ulaşabilecek mi?