2019 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2019 00:33
Öncelikle kitabı elime alır almaz dikkatimi çeken ilk detay yazarın bilimsel niteliği olan her şeyi kaynak göstermiş olmasıydı. Niteliğin niceliğe tercih edildigi bu günlerde bir travma kitabında bilimselliğin göze çarpması oldukça önemliydi benim için.( Yani okurken tabiri caizse bunlar yazarın uydurmaları veya safsatadan ibaret demedim.) Kitapta kalıtsal aile ve kollektif travmaların, biz farkında olmasak bile kuşaktan kuşağa nasıl aktarıldığını ve miras bırakıldığı anlatılıyor. Hatta önceki kusaklarimizda yasanan bu travmaların bizim kullandığımız sözcüklere yazarın deyimiyle " çekirdek dil" imize nasıl tezahür ettiğini ve bunların farkına vardığımızda yaşamdaki asıl korku ve psikolojik hastalıklarimizin çözümüne dair önemli bir adım atacagimiz aktarmakta. En son; kitabı okurken telefonla annemi arayip, anne anneannem nasildi babaannem ve dedelerm nelerden korkarlardı onları en çok neyin varlığı veya yokluğu tedirgin ediyordu diye sorarken buldum kendimi. Yazar bu sorgulamaları yaptıktan ve problemin kaynağıni bulduktan sonra, aşama aşama neler yapmamız gerektiğine de değinmiş. Velhasıl kelam kesinlikle bu denli kıymetli bir eserin okunmasını ve sizin dünyaya gelmenize vesile olan insanlarla derin ve güzel bir yolculuğa çıkmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Keyifli okumalar diliyorum efendim.
Seninle BaşlamadıMark Wolynn · Sola Yayınları · 202218,1bin okunma