2019 5. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2019 10:06
#kitapyorum #irfanorga #birtürkailesininöyküsü #2019-5.kitap #arınbayraktaroğlu çevirmen #sayfasayısı 415 Yazar Türk peki ne diye ćeviri var diyenler olabilir.ojinal basımı ingilizce olan Türkiye'den uzakta basılmış bir esrdir.harika bir eser olduğunu ve klasikler arasına gireceğini söyleyebilirim.Türkçenin yanısıra birçok dile çevrilmiş,hakkında olumlu eleştiriler bulunan bir kitaptır.anı kitabı olmasının yanında gerçek olmasıda duygularımızı törpülüyor. Yazarımız osmanlının sonları ve Cumhuriyetin başlangıç yıllarına tekâbül etmiş eserinde okuyucuyu sıkmayan uslübu ile de bizi o tarihlere götürmüştür. Tarih 1914 olunca savaşın kaçınılmaz gerçekleri açlık ve diğer etkenlerin boy gösterdiği yansımaları görmekteyiz. Tahminen 5 yaşından itibaren başladığı kitaba hızlı bir şekilde giriş yapıyoruz.savaşın patlak vermesi annesinin zaman zaman yaşadıģı çaresizliklere ve törelere karşı inatçılığını da görmekteyiz.ekmek dahi bulunamadan geçirilen günler,yaşanan duygusal problemler,acılar,hüzünler hić eksik olmuyor yaşamlarındadevletin çaresizliģi,fırsatćı karaborsa kesim gibi kızmakta sonuna kadar haklı olduğumuz durumlar🤔kitap ićin bende ne yazsam boş kesinlikle tavsiye listemizde olduğunu söyleyebilirim.kitapla ve esen kalınız
Bir Türk Ailesinin Öyküsüİrfan Orga · Everest Yayınları · 20181,017 okunma