2019 38. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2019 14:51
"Temel düzeydeki bütün fizik bilgisi, fiziğin iki direğinde, genel görelilik ve kuantum kuramı içinde bulunmaktadır. Einstein bunlardan birincisinin kurucusu, ikincisinin isim babasıydı ve her ikisini birleştirmek için gereken zemini hazırladı." Okuyunca Albert Einstein'ın neden tüm zamanların en büyük bilim insanlarından birisi olduğunu anlayacağınız bir kitap. Kendisi ve kişisel yaşamı, aile hayatı ve arkadaşlarıyla ilişkileri hakkında da birçok bilgi sunmakta. Yaşadığı dönemde tüm dünyada hükmü geçen Newton yasalarının doğruluklarını sorgulayabilecek kadar cesur, bu ve birçok konuda ürettiği fikirler ile fizik trenini doğru raylar üzerine oturtarak modern fiziğin temellerini atıp günümüzdeki çalışmaları bile fikirleri ve kuramlarıyla bundan 100 sene öncesinden öngörecek kadar dahi. Einstein'ın tarihin akışını nasıl değiştirdiğini, nasıl zorluklar altında inanması çok güç başarılara imza attığını, sürekli sorgulayan ve merak eden zihin yapısını ve düşünce sistemini yakından inceleme fırsatı bulacaksınız. Keşfettiği/geliştirdiği kuramlar üzerindeki çalışmaları ve her seferinde karşı karşıya gelmek zorunda olduğu kesimlerle nasıl mücadele ettiğini çok güzel bir şekilde yansıtmış yazar. Ayrıca o dönemdeki dünya savaşlarının ve hastalıklı hitler rejiminin kendisine ve bilim dünyasına verdiği zararlara ve nasıl baskılar altında bu başarılara imza attığına tanık oluyoruz. Kendi döneminin yanı sıra geçmişteki ve kendisinden sonraki - günümüze kadar- bilim dünyasında gerçekleşen gelişmeler güzel incelenmiş. Çağın çok ilerisinde yaşamış olan bu dehanın evrenine yakından bakabilmek için güzel bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.
Einstein'ın EvreniMichio Kaku · Odtü Geliştirme Vakfı Yayıncılık ve İletişim A.Ş. · 2012452 okunma