2019 6. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2019 11:57
Kırmızı Pazartesi; Gabriel Garcia Marquez’in Toplumda bireylerin birbirlerine karşı vurdumduymazlığını ve toplumun sosyal kültürel yapısını irdelediği eseridir. Toplumumuzda geçmişte, günümüzde ve büyük ihtimalle gelecekte var olmaya devam eden ön yargı ve yozlaşmayı ve gittikçe daha da kötü bir hal alan tahammülsüzlük durumunu Gabriel Garcia Marquez romanında Santiago Nasar’ın cinayeti üzerinden, daha çok anlattıklarından değil de anlatılamayanları ile öne çıkararak Bir cinayetin failinin, her zaman bir kişi olmayacağını bir toplumun da olabileceğini göstermiştir. Kitaba ilk başladığımda yazarın sanki sağdan soldan bilgiler toplayıp onları birleştirmiş gibi hissettim ve başlarında belki de hiçbir hiç bir şey anlamamış gibiydim ama ortalarına geldiğimde sayfalar ilerledikçe kitabın başına doğru gittiğimi gördüm en başlardaki anlamsızlık ortadan kalktı ve sonuna doğru heyecanlı bir hale büründü. Eğer bu kitabı okumaya karar verdi iseniz başlangıcını görüp bırakmayın kitabı anlamak en başta zor olabilir ama ortalarına doğu bu anlamsızlık kalkacak siz yazarın vermek istediği o güzel mesajları görmeden elinizden bırakmayın. Keyifli okumalar.
Kırmızı PazartesiGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202595,3bin okunma