2019 2. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2019 00:32
Narcos ; Jaguar’ın Pençesi kitabı #Narcos dizisine bağlı olarak yazılan ilk resmî roman özelliğini taşımakta. Bizde #Ocak ayında #Polisiyedebiyatkulubü olarak okuduk. Aslında tam olarak polisiye türü diyemeyeceğim bir kitap oldu benim için. Kategori belirlemem gerekirse macera diyebilirim. Akıcı ve yormayan bir dili olması kolay okunmasına sebep oldu diyebilirim . Tabiki de yeterli değildi . Hem romanın baş karakteri hemde roman anlatıcısı olan Jose Aguilar Gonzales için yer yer üzülmekle birlikte gerçekten akılsız bir insan olduğunu düşündüğüm çok zaman oldu . Aynı zaman da kitapta konusu olan büyük Medellin kartelinin başı Pablo Escobar’ın hayatı çoğunlukla şaşkınlığa uğratsa da acımazsızlığı canımı yaktı . En çok baba ve eş yönü , aileye bağlılığı etkiledi . Onun dışında okunabilir ama çokta beklenti yaratmaması gerektiğini düşündüğüm bir kitaptı . Yani Escobar hakkında yaptığım araştırmalar da bana onu gösterdi diyebilirim . Bir ilah değildi , zengindi ama ölümden kaçamadı . Acımazsızdı ancak ailesine çok bağlıydı. Kısacası keyifle okunacak bir kitaptı. Tavsiyemdir en azından ders almak ve bilgi edinmek için okunmalıdır diye düşünüyorum . Kolombiya’ya selamlar
NarcosJeff Mariotte · Epsilon Yayınları · 201894 okunma