2019 16. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2019 19:46
Kitap İkinci Dünya Savaşı, savaşın yaşandıgı umutsuz yılları, küçük bir çocuğun gözünden bize aktarıyor. Ailesi tarafından uzak bir köye gönderilen küçük çocuğun köyden köye savruluşu, köydekilerin ona yaptığı zulümler, eziyetler ve türlü işkenceler, bu darbelerin nerde ne zaman nasıl geleceğini merakla ve korkuyla çeviriyorsunuz sayfayı, bu sayfaları okurken nefesiniz daralabilir. Okumak istemeyebilirsiniz. Bence kitabi sakin bir kafayla okuyun derim... Kısa bir vahşeti anlatayım: Küçük çocuk bir avcının yanında çalışmaya başlar. Avcı, yakaladığı bir kuşu değişik renklere boyayıp tekrar gökyüzüne bırakır. Sürüsünün yanına giden kuş farklı göründüğü için arkadaşları tarafından acımasızca öldürülür. Tıpkı kitaptaki küçük çocuk gibi köylüler de çocuğa esmer ve yahudi olduğu için dışlayıp ona türlü iskenceler yapıyor. Çok ağır şartlarda çalıştırılıyor... Çıktığı dönemde büyük tartışmalara yol açan kitap yazarın hayatından da kesitler olduğu ya da kurmaca olduğu gibi söylentileri var... Kitap çok akıcı ve etkileyici mutlaka okuyun derim.. Neden değişik bir saç rengi, bir göz rengi bazı insanlara büyük üstünlük sağlıyordu?
Boyalı KuşJerzy Kosinski · E Yayınları · 19915,5bin okunma