···Okunma: 24 Ocak 2019 02:24 George Orwell in 1984 kitabı kesinlikle hayvan çiftliği kitabı ile tamamlayıcı denebilir güzel bir lezzet almak isteyenler ard arda okuyabilir kitap Okyanusya’da geçen BİR İNSANLIK KARABASANI... kitab herşeyi sorgulayan Winstonun başından geçenleri anlatıyor Julia ile yaşadığı yasak aşk distopik romanın en sürükleyici bölümü... 1984 kitabı hem geçmişten hem de günümüzden çok tutarlı bilgiler içeriyor parti karşıtı olan Winston un ve diğer insanların partiye bağlanması için çektikleri dram ve yapılan eziyet içler acısı kitabın son bölümlerine doğru 101 nolu odada yaşadıkları ile işkencenin son bulması ... tavsiye edilen bir kitap herkese iyi okumalar 🥰 kitaptan en güzel alıntılar... cehalet güçtür Özgürlük iki kere iki dört eder diyebilmektir buna izin verilirse arkası gelir Bilinçleninceye kadar asla başkaldırmayacaklar ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler Düşünce suçu ölümü gerektirmez düşünce suçunun kendisi ölümdür #kimneokudu #1984 #georgeorwell #kitapönerisi #kitaplık