2018 5. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2018 21:56
Aslında bu kitabı okumam tamamen tesadüf şöyle ki; ben sınava hazırlanırken arkadaşım okuyordu kitabı, bende sınava çalışmaya başlamadan önce, molalarda ve sonra okudum. Hep biraz biraz tadı damağımda kala kala okudum sürekli mola verip kitabı okuyordum ve kitabı okurken biraz daha biraz daha diye diye içimi kemirmeme sebep oluyordu. Kendi çapımda naçizane incelemem ise şöyle: Öncelikle yazar başlarda her karakteri birbirinden bağımsız bir şekilde anlattığı için bu karakterler ne zaman, nerede, nasıl bir şekilde bir araya gelecekler diye bir soruyu en baştan beyninize sokuyor. Fizik, metafizik, matematik, tıp, felsefe gibi birçok bilim dalını içinde sentez etmesi beni en çok cezbeden nokta oldu kitapta. Gerçekte yapılmış ‘’Laplace şeytanı, Einstein’in teorisi, Heisenberg (Breaking Bad’ten bu isme büyük sempatim var) belirsizlik ilkesi, Schrödinger’in kedisi ” gibi deneyleri hem açıklayıp hem de romanın olay örgüsüne renk olarak katması çok hoşuma gitti. Kitabın konusu bilim-kurgu mu polisiye mi kararsız kalıyor insan ama kesinlikle en kısa zamanda Adam Fawer’in diğer kitaplarınıda alma isteği oluşturuyor. İlk olarak ‘empati’ kitabını almayı düşünüyorum umarım onuda böyle zevkle okurum.
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202398,4bin okunma