2019 13. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2019 10:23
Bu benim ilk kez İpek Ongun’u okuyuşum olmasına rağmen yazarın anlatımından etkilendim. Kitap Serra adında 15 yaşındaki bir kızın günlüğü.Karakterimiz Serra Noyan birçoğumuz gibi zor zamanlarında kitaplara sığınan,kendini pek de güzel bulmayan bir kız.Serra’nın hayatı yaz tatilinde Çeşme’de değişir.Orada onun İçin ileride çok değerli olacak arkadaşları ile tanışır.Kitap eğlenceliydi.Serra’yı okurken onun dünyasına girmek ve yaşadıklarını yaşamak büyük bir zevkti.Mutlaka okumanızı tavsiye ederim
Bir Genç Kızın Gizli Defteriİpek Ongun · Artemis Yayınları · 202520,5bin okunma
İpek Ongun kitapları MEB tarafından pek tavsiye edilmez. Buluğ çağına yeni girmiş bireylere olumsuz gelebilecek davranışları olan kahramanlar kullanması çokça eleştiriliyor sanırım. Ama siz gibi okuma kültürü olan gençler, neyin olumsuz neyin doğru olduğunu idrak edecek bilinçtesiniz. Hiçbir bir kitaba ön yargı ile yaklaşmamak lazım. Okuyup iyice düşünüp öyle bir yargıya varmak en doğrusu galiba. Bir zaman sonra insan okuyacaklarında zaten seçici olmaya başlıyor ister istemez. İncelemen güzel olmuş ayrıca, eline sağlık akıllı kızım👏
👍👏💕