2018 1. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2018 22:14
Zaten çok popüler bir kitap, metroda-otobüste, üniversitede insanların elinde gördüğüm olmuştu o yüzden hep merakımı çekmişti ama okumayı baya ertelemiştim arkadaşımın vesilesi ile okuma fırsatı buldum iyiki de bulmuşum. Tüm serinin kapak tasarımı için yayın ekibini ayrıca tebrik ederim hem marjinal biraz farklı, hemde kitapçıda direk göze çarpıp ilgi çekiyor. John Verdon polisiye, suç, gizem konularını çok iyi işleyip edebiyatla, betimlemelerle çok güzel harmanlamış. Okurken kendinizi karakterlerin yerlerine koyup olayın içindeymişsiniz gibi hissettiriyor insana. Katili çok güzel saklamış John Verdon, ortaya çıkana kadar acaba kim diyerek tüm karakterleri kuşku içinde tek tek sorgulamanızı gerektiriyor neredeyse. Bu kitabı inceleyip bir kişiden bahsetmezsem ayıp etmiş olurdum; Madeleine. Ana karakter kadar romanda çok fazla ismi geçmesede şahsımca adından çokça söz edilmesi gereken bir karakter. Sanırım benimde hayatımda yapmayı çok sevdiğim davranışlarla çok ilgimi ve merakımı çekti. Olaylara bakış açısı, sakin ve durağan hali ve olayları hep dışarıdan izleyip en doğru sonuçlara varması falan hoş şeylerdi. Tabiki ünlü dedektifimiz Dave Gurney... Aslında kitaptan bir alıntı onu çok güzel özetler ‘aklı, hiç çıkışı ve bitişi olmayan bir yarış pisti gibiydi’ zekası, popüleritesi, farklı düşünce tarzı ve cesaretiyle romanı ve her ne kadar okumasamda tüm seriyi sırtlayıp çok güzel taşımışa benziyor çokta yakışmış. Polisiye, gerilim, macera ve bilmece çözmeyi severler için çok güzel bir kitap tavsiye ederim. Sayfa sayısı çokmuş gibi gelsede olayların birbirini takibi sizi hep merakta bırakıyor bu sebeple de kısa sürede bitirmenizi sağlayıp serinin diğer kitaplarınıda edinme isteği oluşturuyor bende tüm seriyi kitaplığıma ekleyip okumayı istiyorum umarım en kısa zamanda gerçekleşir. Keyifli okumalar :)
Aklından Bir Sayı TutJohn Verdon · Koridor Yayıncılık · 20231,648 okunma