···Okunma: 06 Şubat 2019 23:01 Herkese merhaba dostlar. Bugün sizlere grubumda yapmış olduğum etkinlik çerçevesinde okuduğumuz @elmayayinevi sponsorluğunda #ahmetserifizgoren hocamizin son kitabı olan #masallardabirperiçıkarkarşınızagerçekhayattaöğretmen kitabının yorumu ile geldim. Aslında kelimelerle ifade edilemeyecek kadar değerli ve kıymetli bir eser. Ben sizlere sadece nacizane fikirlerimi kısaca özetlemeye çalışacağım.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu kitabı mümkün olduğunca tüm anne ve babalar, öğretmenler, eğitim alanında olan herkes okusun ve okutsun. Çünkü daha geç olmadan ülkemizdeki eğitim sistemi ve yapılaşması ile ilgili bir an once somut adımlar atılması gerekiyor. Tehlike canları çalmaya başlamış durumda sevgili dostlar. Herşey bizim elimizde..
Kitabi hocamız 5 ana bölüme ayırmış. Ogretmen/aile/öğrenci/sistem/ülke kültürü. Bu 5 ana başlıgi verilerle, somut örneklerle ne boyutta olduğunu acı ama gerçek bir şekild e ifade etmiş. Ben zaman zaman ağlayarak, öfkelenerek zaman zaman da derin bir ahhh çekerek okudum bu güzel eseri. Ülkedeki eğitim sisteminin ne kadar yerlerde olduğunu hiç bu kadar çıplak bir gozle okumadim, sahit olmadim. Kitabın sonunda sanki bir tokat yemiş gibi oldum. Ki ben bir anne ya da eğitimci değilken bu duyguları yaşadım. Kimbilir sizler nelere hissedeceksiniz.
Bu kitap siz anne ve babaların, öğretmenlerin, eğitimcilerin ve hatta öğrenci kardeşlerimizin kendileriyle yüzleşmesine sebep olacak. Yıllarca doğru bildiğiniz yanlışların, ve bunun akabinde neler kaybettigimizin farkına varmamızı sağlayacak. Okurken keşke dedim ahh keşke şu kitap benim ilkokul yollarımda yazılmış olsa idi. Bir öğretmenin bir çocuğun hayatında ne kadar büyük rolu varmis. Bilinçli bir anne babanın bir çocuğun geleceğinde ne kadar etkisi varmis. Okudum,gördüm ve kendi adıma üzüldüm gelecek nesiller için umutlandım. Bugüne kadar bildiğiniz tüm doğruları unutun. Ülkece eğitim seviyesinde dünyada nerelerde olduğumuzu, gerçek veri ve ıstatistik bilgilerle okuyun, görün. Hani bizi o çok kıskanan avrupa ülkeri varya heh işte birde onlarla hangi kulvarda yarışıyormuşuz buyrun öğrenin. Okurken kahroldum, agladim. Bir kuşağın resmen geleceği ellerinden aliniyor.Ve biz bunun farkında değiliz. Şimdi bu kitapla belki bir çocuğun kaderini, geleceğini çok farklı yerlerle taşıyacagiz. Sizden rica ediyorum. Lütfen ama lütfen alın ve okuyun. Hatta okutun. Ben bu güzel eser için bir kez daha değerli hocamız @ahmetserifizgoren e teşekkür eder, ellerinden opuyorum. Ve tabiki @elmayayinevi varolun. Tüm ekibinize cani gönülden teşekkür ederim. Son olarak sevgili dostlar, Aslında yazılacak çok daha şeyler varken burada noktalıyorum sozlerimi. Yeni bir kitap yorumunda görüşmek dileğimle saygı ve sevgiyle kalın.