Puan vermedi·261 syf.··Beğendi
···Okunma: 13 Şubat 2019 15:04 Sineklerin tanrısı kitabı 1954 yılında WILLIAM GOLDING tarafından kaleme alınmıştır yaşları 6 ve 12 arası olan çocukların ıssız bir adaya düşmesi sonucu yaşadıkları maceralar ele alınmıştır kitap başlangıçta Ralph ile şişman ve ileri derecede miyop olan domuzcuğun tanışması ile başlar domuzcuk bulduğu şeytanminaresi şeklindeki denizkabuğunu üfleyemediğinden bunu Ralph’in üflemesini ister ve çıkan heybetli sesin ardından adada bulunan tüm çocuklar sese doğru toplanır
Bunun üzerine Ralph bu fikri bulduğu için oylama üzerine Jack’ın karşısında lider seçilir
Zamanla fikir olarak çatışan Ralp ve Jack arasında kaos oluşur Ralp konuşmak isteyen kişinin şeytanminaresini elinde bulundurmak gerektiğini kurtulmak için sürekli geçen gemiler tarafından farkedilmek için yanan bir ateş olması gerektiğini ve barınak inşa etmeleri gerektiğini savunur Jack ise yaşamak için domuz avlamak gerektiğini vahşi doğa ile iç içe olmaları gerektiğini söyler adaya düşen bir paraşütçünün paraşütünün havalanması sonucu bunun canavar zannedilmesi çocuklarda bir korku ve endişe yaratır
Çıkarları çatışan ile lider yaşanan olaylar sonucu domuzcuk ve simon adlı çocuğun ölmesi ile sonuçlanır tek başına kalan Ralph in de ölmesi gerektiğine karar veren Jack arasında bir kaçış durumu yaşanır Ada’nın ateşe verilmesi ile kaçan Ralp adadaki durumu farkeden görevlilerin yanında soluğu alır ve burda bir yaşam kurduklarını farkeden görevli liderin kim olduğunu sorunca ben diye yanıtlayan Ralpin ince zekası ile sonlanır