···Okunma: 15 Şubat 2018 18:22 Filmlerini kitabı okumadan önce izlememe rağmen bu kitabı ve devamını öyle bir heyecanla okudum ki sanki sonunda ne olacağını bilmiyormuş gibi. Harry Potter sevenleri için bu kitap bambaşka ve çok özel bir dünyaya açılan ilk kapı oldu. Kitabın dili, anlatılan olaylar, kurgusu, karakterleri ve diğer her şeyiyle çok özel bir kitap. Yepyeni bir dünya yaratıp bu kadar çok kişinin neredeyse o dünyada yaşamak istemesini sağlamak büyük başarı diye düşünüyorum. Ben de yıllardır ne izlemekten ne de okumaktan sıkıldım Felsefe Taşı'nı. Serinin giriş kitabı olduğu için ve dünyayı tanımaya başladığımız için diğer kitapların yanında bende yeri ayrı oldu her zaman. Kitap okumayı sevmeyen bir insanın fikrini değiştirmek adına tavsiye edilebilecek en güzel tercihlerden biri. Kitabın az önce de bahsettiğim kurgusu, karakterleri ve onların hikayeleri o kadar güzel örülmüş ki kendinizi kitabın içinde yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Daha önceden benim gibi filmini izlemiş olsanız bile heyecan içinde sonuna gelmeye çalışıyorsunuz. En önemli detay da filmlerde olmayan ama kitaplarda olan detayları öğrenmek size daha da haz veriyor. Kısaca herkesin kesinlikle tatması gereken bir keyif Harry Potter okumak. :)