·400 syf.····Okunma: 20 Şubat 2019 09:50 İncelememe öncelikle kitabı tavsiye etmediğimi söyleyerek başlamak istiyorum. Kitabı beğenmediğin halde niye bu kadar kısa sürede okudun diye sorabilirsiniz. Yavaşlarsam, arayı açarsam bitiremeyeceğimden korktum. Zira yarım bırakmayı da hiç sevmem.
400 sayfalık kitabın 185 sayfasında kahramanın kafa karışıklığını okuyorsunuz. "O olayı ben mi yaptım, bu hatırladığım anı doğru mu acaba yoksa ben mi yanılıyorum vs vs.
186. sayfada nihayet proje diye bir şeyden bahsediliyor ama hala tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz.
275. sayfada kahramanımız çevresindekilerin projenin parçası olduğunu öğreniyor ve Türk filmlerinde duymaya alıştığımız "yalannn söylüyorsunnn" repliği burada kullanmaya başlıyor ve kitabın sonuna kadar da devam ediyor. Hatta "beni kandırdın" repliği de sık sık kullanılıyor.
Ayrıca iki farklı zamanda geçen olayların eş zamanlı anlatılması kitabı daha da karışık hale getiriyor.
Bu kadar karışıklığını içinde son sayfalara doğru konuyu öğreniyorsunuz. Şöyle ki; Callidus Projesi diye bir şey var. Asperger Sendromlu kişileri tespit edip onları bilinçleri yerinde değilken (kahveye ilaç atarak bu durumu sağlıyorlar, ki bu da çok tanıdık geliyor) terör olaylarına karşı kullanmak üzere eğitiyorlar. Kahramanımız da 375. denek. Kahramanımız IQ 'su yüksek olduğu için bilinci yerindeyken bazı anılar hatırlamaya başlıyor. Proje onu daha iyi kontrol edebilmek için üzerine suç atıp hapishaneye konulmasını sağlıyor. 400 sayfada gerçeği hatırlama çabaları, dost-düşman tespit etme çabaları ve hapishaneden çıkma çabalarını okuyoruz.