·144 syf.····Okunma: 01 Ocak 2018 00:00 Puanım 4/5 (%76/100)
"Aşk kanserden daha çok insan öldürdü. Tamam mı? Belki insan öldürmedi, ama daha çok hayatı ruhsuzlaştırdı. Daha çok umudu yok etti, daha çok ilaç sattırdı, daha çok gözyaşına sebep oldu."
Bir Oksijen Hırsızının Günlüğü, Hollandalı anonim bir yazar tarafından yazılan psikolojik bir roman gibi görünümlü itiraf günlüğüdür. Instagram hesabımda sayfalarını paylaştığımda aldığım tepkiyi düşünürsek yazarın anonim kalmasını çok iyi anlıyorum.
Kitabın başlarında bir çok insanın özellikle kadınların yazara sinir olacağına eminim. Fakat kitap bir adamın kadınları üzdüğü veya onlarla oynadığından ibaret değil. Yazar kendi aşk hayatından, karşı cins ile olan ilişkilerinden, kendi hayatındaki fiziksel ve zihinsel problemlerden, hayat hikayesinden ve birçok şeyden daha bahsediyor. Aşka bakış açısı ve asıl hissettikleri (ki bunun çok farkında değil) gerçekten çok hoşuma gitti. Dürüstçe yazılmış, sohbet havasında samimi bir kitap. Ön yargılı davranmadan önce kitabi bitirmenizi tavsiye ediyorum. Bitirdikten sonra hak vermek, vermemek veya anlayışlı olmak sizin elinizde. Ben daha önce bu tarz bir kitap okumamıştım ve gerçekten çok hoşuma gitti.