2019 5. kitabı
"Hayatın Anlami" sorusunun cevabı ne olabilir ? Bazılarına göre para, arkadaşlık, dostluk, Tanrı, şemsiye, kırmızı anahtarlık v.b . İnsan doğası gereği bu sorunun anlamını bulmak için uğraşmıştır. Ve birçoğumuz bu sorunun cevabı için birçok şeyimizi feda edebilir. Daha doğrusu bu anlam arayışı insana ne kazandırır? Hayatin bir anlamı ya postmodern bir kurgudan ibaretse ? Hangisine inanacağız ? Yirminci yüzyıl "Hayatın Anlami" üstüne diğer cağlardan çok düşünmemizi sağladı ve insan hayatı artık korkunç derecede değersiz görüldü. Bu değersizlestirme üzerine kişiler artık kendi Hayat Anlamını üretmeye çalıştı. Ama sonuç hüsrana uğradı. "Hayatim anlamsız" cümlesi oluşturuldu ama nafile bu cümleyi kurarken bile bir anlam yükledik o cümleye. Ve varoluş kaygısı yaşayan insan sorgulamaya devam etti. Günümüze baktığımızda hangimiz bu soruya cevap verebildik veya bulabildik ? Diyelim Hayatin Anlamı sorusuna bir cevap bulduk bu gerçek peşinde koştuk. Gerçeklik insan varlığının bir yıkımıysa sonuç ne olacak ? Bu soruyu bulmak bir yıkım yaratacaksa neden peşine düşeyim? Bu kitap sorularımıza cevap verecek bir mahiyette. Anlam endüstrisinin istila edilen bir alanında bu kitap "Hayatın Anlami " nedir ? Sorusuna cevap veriyor. Kitap Wittgenstein'dan Aristoteles'e, Freud'dan Marx'a kadar uzanan bir haritada örneklerle bu soruya cevap arıyor
Hayatın AnlamıTerry Eagleton · Ayrıntı Yayınları · 2015583 okunma