·56 syf.····Okunma: 06 Mart 2019 14:12 Son zamanlarda kendime de kitap okumaya da vakit ayıramazken üç haftalık stresli bir dönemden sonra kitabı bitirmek için başına oturdum. Ufak bir yer keşfettim birkaç ay önce , aldım sıcak çikolatamı ve bunu bitirdim. Bitirdikten sonra üzerine birkaç saat düşündüm ve yorumu yazmak için bilgisayarın başına geçtim.
Uzaklarda çokça soğuğun olduğu bir ada var. Adada yaşayan insanlar huzur içinde yaşayıp gidiyorlar ve bence bu huzurun tek bir nedeni var ; dünyayı o adadan ibaret sanıyorlar. Toplumsal olarak geçerli olan törenin yasa yerini tuttuğu bu yere zamanın birinde yabancılar ayak basıyor. Ve hikayesini dinlediğimiz bu karakter de bu yabancıların soyundan geliyor.
Öyküsünde bir miktar aşk bir miktar da takıntı var. Nasıl olduğunu söylemek istemem zira kitabı okumayanlar için yazıyorum bu yorumu ancak bir şekilde dünyanın oradan ibaret olmadığını görüyor. Uzun bir yolculuğa çıkıyor ama aslında hikayesini bitirdiğinde şunu anlıyoruz ; onun dünyası , yaşama, kadınlara bakışı aslında o adadan ve o adada gördüklerinden ibaretmiş. Kısacık bir kitapta size birçok şey anlatıyor.
Bir miktar klişelere takılmış yazar sanki ama onunla tanışmak için iyi bir seçenekti bence .
Umarım biraz yardımcı olmuştur yorumum. Okuyan herkese de teşekkürler.