2019 4. kitabı
Okunma: 23 Mart 2019 13:59
Spoiler!! Polisiye yazarı olan ahmet ümit bu kitabında da sade ve akıcı bir dil kullanmış. Bana göre kitaplarında edebi bir değer yok. Buna rağmen sonuna kadar merakı diri tutmaya başaran bir yazar. Olayda Yusuf adındaki kişinin ilginç ölümüyle başlayan olaylar zincirinde ölümü bir hıristiyan tarikatının işlediğini düşünüyorlar. Ancak Yusuf kimliğine bürünmüş polis Selimdir. Kötü geçmişlerinden dolayı böyle bir şey kurguluyorlar. Selim'in arkadaşları Cengiz ve Mehmet'in de kendi aralarında kod adları var Yavuz, Timuçin, Fatih. Bir de bunlar devlet memuru iken hukuksuzca yaptıkları bir işten dolayı tanıdıkları Malik. Malik tarihi eser kaçakçılığı yapan biri. Tabii daha sonra Hıristiyan oluyor ve kendini aziz Pavlus sanıyor. Can adındaki kahramanımız da annesi ve babasını bir terör saldırısında kaybediyor tek hatırladığı öldüren bir kişinin bileğinde leke olması. Tuhaftır ki öldürülen Selimin'de bileğinde leke var. Kitabın sonunda Selim ve Mehmet'i öldüren kişi Can çıkıyor.Malik'i ise Cengiz yanlışlıkla öldürüyor. Çatışma sırasında da Nevzat başkomiser Cengiz'i öldürüyor. Kitabın sonunda hiç bir ize rastlanılmamasına rağmen Can katil çıkıyor. Can'ın öldürülmesine ayrı bir üzülüyorum. Ben Katili Malik'in çocuğu Zekeriya olduğunu düşünmüştüm. Keşke o çıksaydı.
KavimAhmet Ümit · Doğan Kitap · 201020,7bin okunma