Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 29 Mart 2019 11:02 Eğitimcilerin öğrencilerin eğitimci olmak isteyen herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Hatta filmi bile izlenmesi gereken filmler arasında. Despot bir okul bu okula verilen çocuklar ve yeni gelen edebiyat öğretmeni. Diğer tüm öğretmenlerden farklı. Yıllar önce kurulan ölü ozanlar derneği ve bunu devam ettirmek isteyen öğrenciler. İnsanların idealleri engellendiğinde neler olabileceği nelere cesaret edebileceklerini hep beraber görüyoruz kitapta. Ezberci eğitim sistemi açık açık olmasa bile satır aralarında çok güzel eleştirilmiş. Bir öğretmen olarak ki maalesef mesleğini yapamayan bir öğretmen olarak çok şey hissettim. Ülkemizin eğitim durumunu gözden geçirdim. Okulda öğrendiklerim mesleğimi yaparken öğrettiklerim ya da öğrenebileceğim ama fırsatı verilmeyen şeyleri düşündüm. Eğitimciysek kendimizi bir çocuğumuz varsa yine kendimizi ve eğitim kurumlarını sorgulatıyor. Çok ama çok ince bir kitap olmasına rağmen bu inceliğin tersine çok fazla şey katıyor insana. Okurken bilgilendiğinizi aydınlandığınızı hissediyorsunuz. Bir kere de okuyup bitirdikten sonra kenara koyulcak bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Açıp açıp okunabilir. Başucu dediğimiz tarzda bir kitap. Herkesin elinin altında bulunmalı hem kendi okunmalı hem de çocuğu uygun yaşa geldiğinde ona okutmalı. Okutmalı ki bilgilenelim aydınlanalım.