···Okunma: 03 Nisan 2019 13:31 Bir kitap okumaktan ziyade önümde tiyatro eserleri canlandı adeta. Gogol un eserlerinin yer aldığı bu kitap bana ayrı ayrı sergilenmiş oyunları izler hissi verdi adeta. Betimleri ile anlattıklarını gözünüzde canlandırmanız oldukça rahat uslüpte tiyatro tarzı olunca tadı da Harika oldu.
Neva bulvarında gezintiye çıkıp rüzgarın yüzünüze vurmasını bile duyumsayabilirsiniz,
kaybolan bir burnun peşinden giderken Kovalev’in derdi elalem ne der kimin karşına nasıl çıkarım,
portre zamanın da çok önem verilen insanların sık sık yaptırdığı portre hikayemizde ki insanları etkilediği kadar olmasa da beni de etkiledi bir ressam kendini soyutlamış fanilikten uzak tutmuşken yıllarca tüm hayatı bir portre ile değişti üstelik tek değişen hayat onun ki değildi,
Palto ünlü eser şaheser palto üşüse daha mı iyiydi acaba Akaki akakiyeviç dedirtiyor insana eski paltosu kalsaydı aortunda belki daha az üşür o kadar hasta olmaz belki de..
Bir delinin anı defteri hayaller kurmak delilik olmamalıydı. Hayvanlarla konuşmak belki de daha kolaydı.
Fayton o kadar öv o kadar bahset üstelik göstermek için çağır ve içinde saklan oldu mu şimdi adamlar oraya kadar gelmiş seni görememiş bari faytonu göreyim demezler uyuyakaldığın yatağından keşke hiç kalkmasaydın..
Sahnelenen oyunların hepsi Usta Gogol’dan olunca beğenmemek ne mümkün. İlk defa okudum bir Gogol eserini, tavsiye ederim.