2019 11. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2019 19:50
En çok bilinen distopik romanlardan biridir Cesur Yeni Dünya. Kitap adını Shakespeare’in Fırtına adlı eserinde geçen ‘brave new world’ sözünden almıştır. Yazar, 1946 yılında yazdığı ve kitaba koyduğu ön söz bölümünde kendi yaşadığı dönemi ve kitabı yazdığı dönemdeki düşüncelerini gayet güzel bir şekilde irdelemiş. Kitaptaki karakterlerin isimlerine baktığımızda ünlü siyasetçilerden, bilim adamlarından ve düşünürlerden esinlenildiği açıkça gözüküyor. yaklaşık 85 sene önce yazılan kitabın şimdi bile bu kadar çok okunuyor ve hakkında konuşuluyor olması, kitabın bir klasik ve üzerine ciddi anlamda kafa yorulması gerektiğini gösteriyor. Bu kitap bana distopya ve bilim-kurgu kitaplarını okuma isteği kazandırdı. Bu konulara ilginiz varsa ve bu kitabı okumamışsanız okumanızı tavsiye ederim Kitapla kalın ^-^
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202173,1bin okunma
"Cesur Yeni Dünya" için distopya demek çok yerinde değil bence, fütüristik denebilir, bence Emre Sayer'in 2048 kitabı da bu kitaptan oldukça etkilenmiş.
Mavi'
Bilmem dediğiniz gibi olabilir. Emre Sayerin kitabını okumadım o yüzden etkilenmiş mi bunu pek bilemem.
İnceleme için teşekkürler (:
Mavi'
İncelemenizi sabırla bekliyor olacağım :)