2019 28. kitabı
Okunma: 26 Mart 2019 22:08
~Erbain|İsmet Özel~ Şiire ilgisi olanlara hep sorulur ya en sevdiğiniz şiir hangisi diye, işte benim en sevdiğim şiirin şairi İsmet Özel’dir. Bir çok şiir kitabında olduğu gibi zaman zaman rastgele bir sayfa açıp o an çıkan şiiri okuyarak tamamlamıştım ama bu kez baştan sona her şiiri sindirerek bir kez daha okudum. Alıntılar yaptığım, altını çizdiğim satırların haddi hesabı yok.. :) Şiir seven okurlara şiddetle tavsiyemdir, mutlaka okuyunuz. 〰️ Kitaptan alıntılar: ”cesur ve onurlu diyecekler halbuki suskun ve kederliyim” ”Uzak nedir? Kendinin bile ücrasında yaşayan benim için gidecek yer ne kadar uzak olabilir?” ”kendi kalbimle zamanım arasındaki sarkaç püskürtüyor beni dünyaya” ”varsın bende biriksin, durgun suyun sayhası” ”İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır” ”Benimse dar çünkü dargın havsalamın gücü yok bazı şeyleri taşımaya.” “Her şey ben yaşarken oldu, bunu bilsin insanlar ben yaşarken koptu tufan ben yaşarken yeni baştan yaratıldı kainat her şeyi gördüm içim rahat gök yarıldı, çamura can verildi” ”evi Nepal'de kalmış Slovakyalı salyangozdur ruhum” ”Bir hayatı,ısmarlama bir hayatı bırakıyorum görenler üstünde iyi duruyor derdi her bakışta” ”bana yargı yükleyenlerin utançlarından yapılma mücevherler sırtımda sağır kantarı gizli bilgilerin mataramdaki suya tuz ekledim, azığım yok uzun yola çıkmaya hüküm giydim.” ”Kar yağarken kirlenen bir şeydi benim yüzüm” ”Dilce susup bedence konuşulan bir çağda biliyorum kolay anlaşılmayacak kanatları kara fücur çiçekleri açmış olan dünyanın yanık yağda boğulan yapıların arasında delirmek hakkını elde bulundurmak” Yargı kesin: Acı duymak ruhun fiyakasıdır Sözlerimin anlamı beni ürkütüyor böylesine hazırlıklı değilim daha. Bilmek. Bu da ürkütüyor. Gene de biliyorum: Kapanmaz yağmurun açtığı yaralar çocuklarda. çiçek alıp eve götürüyoruz bunun bir delilik olduğunu bile bile
Erbainİsmet Özel · Tiyo Yayınevi · 201211,6bin okunma