Geç kalınmışlıklarla dolu olduğumuzu yüzümüze çarpan bir kitap olmuş. İnsan her ne kadar keşke dememeli diye düşünsem de birkaç keşke patlatmadan edemedim kitabı bitirince. Keşke bu kitap daha erken çıksaydı, keşke daha erken okusaymışım, keşke ebeveynlerim bu kitabı beni büyütürken okumuş olsalardı, keşke, keşke böyle gider. Hep zamanla ilgili değistirelemeyecek keşkeler, bundan dolayı üzüntüye mahal vermeden yaşantımıza kitapta bahsedilen kaidenin yanındaki istisna olmak üzere devam edeceğiz. Okumaktan ve öğrenmekte vazgeçmeyeceğiz.
Peki içeriğinde ne var diye sorarsanız; neredeyse 5 yaşından beri gerek dil gerek ilmi konularda büyük bir merakla okumuş 70 yaşındaki bir insanın hayata dair size sunmuş olduğu öneriler şeklinde özetlersek yanılmış olmayız. Bir kaç ömrü tek hayata sığdırabilmiş bu şahsiyet neden ve nasıl entelektüel, elit olunur? Daha çok bu konu üzerinde durmuş.
Kitap içerisinde ayrıca hem edebiyat hem sinema hem gezi hem müzik konusunda öneriler de mevcut, zaman bulduğumda ilk işim bu önerileri değerlendirmek olacak. Size de tavsiyem daha fazla geç kalmadan bu kitabı edinmeniz olacaktır.
Deneyimlerinizi bizimle paylaştıgınız için çok teşekkürler İlber Hocam. İyi ki varsınız.