Puan vermedi·172 syf.··Beğendi
· Bilimkurgu serisinden harika bir kitap. kurgu ve öykü örgüsü oldukça güzel. konu derinliği yoğun. yine de kısa zamanda bitirdim.
isa peygamberin hayatını merak eden, zaman makinasında yolculuk yapacak ilk insan olmasına rağmen sırf İsa peygamberi görmek için bunu kabul eden; vardığı yerde bilindik meselelerin zıddıyla karşılaşan, tarihi yaşatmaya çalışan bir adam. insanlarla iç içe ama insanlardan uzak, bakış açısı ve yaşam felsefesi farklı olan bir adamın öyküsü.
kitap bilim kurgu serisinden olsa bile daha çok din felsefesi ile karşılaşacaksınız. Tabii bu genel bakış. derine indiğinizde aslında insanın iç dünyasındaki iniş-çıkışlar, yorumlar, karmaşalar, çıkış yolu aramalar, kendini tanımak için yapılan içsel savaşlardan bahsediyor.
konu yoğunluğu çok. din felsefesi zaten başlı başına yoğun bir konu. insanın kendisini bulmaya çalışması da ayrı bir yoğunluk katmış kitaba. anlatım dili çok açık. düşünceler, fikirler fütursuzca dile getirilmiş. bence güzeldi. hatta harikaydı. içimizde bir yerlerde gizli gizli dahî soramadığımız soruları okuyabilmek güzel oldu.
bilimkurgu okumaya yeni başlayanlar için tavsiye etmiyorum. hayatın önemli bir parçası olan 'insanî ihtiyaçlar'ı çekinerek okuyacak olanlara tavsiye etmiyorum. din ile ilgili en basit soruyu sormaya çekinenlere tavsiye etmiyorum. Kısacası din ve cinsellik konularında tabularınız varsa bu kitabı okumayın. sonra "ay çok şey kitap. beğenmedim." gibi yorum yaparsınız, bizi üzersiniz.
güzel bir beyin fırtınası ve harika bir içsel sorgu okumak istiyorsanız kesinlikle tavsiyemdir.