Harika bir kitap ile anasayfanızdayım️
Mevsim normallerinin dışında ki soğuklara ; Böğürtlen Kışı denirmiş. Kitap da ,Mayıs ayında gelen beklenmeyen kar fırtınasında ; Vera Ray adında bir kadının oğlunu kaybetmesi anlatılıyor. 1933 yılının Mayıs ayında gerçekleşen bu fırtınada kaybolan küçük Daniel yüreğimi dağladı. Onun bulunacağı ana tanık olmak öylesine heyecan vericiydi ki , dayanamayıp sadece kitabın son sayfasını okumamak için kendimi zor tuttum. 80 sene sonra , Daniel’i içine hapseden o aynı fırtına tekrardan gelir. Ve bir gazetede muhabir olan Clarie’yi içine hapseder bu seferde . Clarie evlat kaybetmenin acısını bildiğinden bu olayın peşine düşer. Ve kat ettiği her yol , onu kendi gerçeğine yaklaştırır. Kitap bittiğinde gözlerim dolu doluydu. Uzun zamandır beni böylesine derinden etkileyen bir kitap okumamıştım. Yazarın dili o kadar sade ki , bu konuda çevirmene de teşekkür borçlu olduğumu düşünüyorum. Ve yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Böylesine güzel bir kitabı bizlere sunduğu için #sarahjio ya Türkiye’den selam olsun ..