·412 syf.····Okunma: 13 Nisan 2019 13:58 Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Lakin yurtdışında olmam sebebiyle malumunuz geç ulaşabiliyorum kitaplara. Elimde buna benzer başka Kitaplar vardı fakat öncelikle bununla başlamak istedim. Yazarın 3.kitabı yayınlandı ben en baştan başlamak istedim.
Efendim kitap ilk insandan başlayarak günümüze kadar getiriyor insanı. Kimi zaman mağarada, kimi zamanda avda, kimi zaman tarlada ve uzayda. Anlatıyor efendim. Konuşur gibi. Sohbet tadında. Hiç sıkılmadım. (İmparatorluklar kısmı hariç) Okudukça iğrendim, utandım insan olmaktan. Daha iyi bir formumuz olamaz mıydı? dedim. Keşke Avcı toplayıcı olarak kalsaydık da kıymasaydık diğer canlılara ve tabii kendimize. Geldiğimiz yeri bile tam çözememişken gideceğimiz yer daha da bir muamma.. Şu an’ın ise zaten farkında bile değiliz.
Kitap bana uzun uzun düşündürdü. Sanki hiç bir şeyin önemi yoktu. Yaşadığımız şeyler gerçek fakat bizdeki yansıması sanki bir rüya. Tüm kavramlar boş. Statüler yersiz. Doğadaki insan basitçe doğadaki insan işte.. neden böylesi karmaşık yapıyoruz da egolarımıza gömülüyoruz?
Ben sevdim kitabı.. adım adım büyüdüm insanla geliştim (!) siz de okuyunuz efendim.