2019 7. kitabı
Okunma: 30 Mart 2019 06:36
#Spoiler Icerir Yazarımız gerçekten çok başarılı bir kitap ortaya koymuş sayfalarının çok olması hiç mühim değil çünkü bir bir akıp gidiyor.. Anlatıcının kim olduğunu ilk başta anlamadım ama bunu farkedince çok yaratıcı olduğunu anlıyorsunuz çok zekice çok şaşırdım..Yorumuma gelecek olursam; Tüm duyguların yumak yumak iç içe geçtiği sıcacık bir kurgu. 2.Dünya savaşı, Hitler'in hakim olduğu bir Almanya ve acımasız soykırım..Bunların yanında Liesel'imiz var ki yaşadıkları hepimizin dönem dönem yaşadıklarıyla sarılmış tabii ki onun yaşadığı savaş ortamı ve savaşın getirdiği acı dolu anların çok uzağındayiz.. Küçücük kalbin de kocaman bir sevgiyle sarmaladığı tüm karakterler onunla güzelleşip son buluyor demek isterdim ancak böyle sımsıcak son bulmuyor, savaşın bombaların mermilerin sıcaklığını saymazsak Rudy, Max, Hans,Ilsa,Rosa, Michail ve diğerleri..Hepsi bu güzel kitapta öyle güzel hisleri yaşattılar ki hepsiyle tanışmak,o güzel doyumsuz ictenliklerini, dostluklarını, sevgilerini, kızgınlıklarını bile birlikte yaşamak,ortak olmak istiyorsunuz.Rudy ile olan mükemmel dostluk, (rudy çok sevdim gerçekten) max ile aralarındaki içsel bağ(max ve diğer yahudilerin götürüldüğü dechau toplama kampı 45000 kişiye mezar olmuştur.Amerikan kuvvetleri tarafından 1945 yılında kamp dağıtılmıştır günümüz de müze olarak kullanılmaktadır), üvey baba Hans üvey baba değil kesinlikle bir baba bu kadar anlayışlı olabilir, iyiliğin farklı yüzlerini görüyoruz ki her iyiliğin karşılığı iyilik olmuyor maalesef.(Hans askere alındığı günün gecesi eğlenmeye gitmiş ve orada kasvetli pazar-intihar şarkısı olarak da geçiyor bu şarkıyı seslendirmiştir. Şarkı 1932 yılında Macar asıllı besteci Rezso Seress tarafından yazılmış ve şarkı sonrası sevgilisi intihar etmiştir bunun yanında bir çok kişinin de intihar ettiği kayıtlar da geçmektedir dinleyin lütfen)Rosa üvey anne ilk başta çok sert gibi ama kalbi gizli bir sevgiyle dolu, sevgisini belli edemeyen aslında ama belli olan. Ilsa mükemmel karakter hayran olmamak elde değil evinden az kitap çalmadı küçük hırsızımız🤗 Michael savaşta kardeşini kaybetmişti..Kendisi de eve döndü yaralı olarak ancak çok dayanamadi intihar etti çok üzüldüm diyordum ki daha da büyük felaketler arka arkaya devam etti ve devamını kitabımıza bırakalım çünkü söylenecek söz çok, aslında yok
Kitap HırsızıMarkus Zusak · Martı Yayınları · 202114,5bin okunma