2019 30. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2019 13:55
#kitapyorum #kızıldarıtarlaları #moyan #2019-30.kitap #erdemkurtuldu çevirmen #sayfasayısı 522 Mutlu pazarlar arkadaşlar Edebiyat ödülü almış bir eser ile sizinleyiz. Yazarın anlatımında "miş "li geçmiş zaman takısını bolcana kullanması masal okuduğunuz hissine kapılmanıza neden oluyor.Gerçek böyle olmadığı için savaşın birden acı yüzüyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Dedem ,ninem ,babam derken onların dilinden anlatilması biraz kafamızın karışmasına ve üç kuşağın zamanının anlatılırken kronolojik sıra güdülmemesi okumayı anlamamızı zorlaştırıyor.Savaş kitaplarını okuyanlar bilirki acı hep kadınları ve ćocukları vurmuştur.Kitabın bütününde acının yanısıra gülümseten bir iki satır da mevcut.Aşk her zaman olduğu gibi hayatımızın bir parćası.Japonlara da biraz kızmadık desek yalan olur.iç savaşların da sözünün edildiği kitabımız milliyetçi ruha da dokunuyor. Okuma listenize dahil etmek istiyorsanız zorlu bir sürecin beklediğini gözardı etmeyin.Gerçi keyifini ben yaşadığım için yazarın dokunduğu ruh hallerini anlatımı güzeldi.Yer tasvirleri de sıradışıydı diyebilirim. Her dâim kitabınız eksik olmasın .esenlikle kalinız.
Kızıl Darı TarlalarıMo Yan · Can Yayınları · 2013979 okunma