2019 225. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2019 20:37
Harari'den yine beyin yakan bir kitap..İlk kitabında avcı-toplayıcı saphienslerin bilişsel devrimden sonra nasıl ekolojik sistemin en tepesine oturduğunu, okumuştuk. En büyük kitlesel sorunları kıtlık, salgınlar ve savaştı... 21.yy da bu sorunlarını büyük ölçüde aşan homo saphiensler, gözünü daha yukarılara, ölümsüzlük, mutluluk ve Home Deus(insan-Tanrı) olmaya dikmiştir...Günümüzde birçok ülkeden daha zengin olan, Microsoft, Google, Apple gibi şirketlerin nanoteknoloji, yapay zeka, biyokimyasal ve DNA araştırmalarıyla süperinsanı yaratma çabaları ve harcadığı milyar dolarlar inanılmaz.. Bu teknolojilik devrimle beraber, sosyalizm, liberalizm ve hümanizm gibi kavramların nasıl içinin boşaldığı, bu yolda dinlerin rolü, ve Dataizm gibi tekno-dinlerin doğuşu... Yazar ihtimaller üzerinden geleceği ele alıyor, yakın zamanda her işi yapay zekanın, süperinsanın hallettiği bir dünyada, milyarlarca boş insan ne yapacak, neden bizim karnımızı doyursunlar ki:) Şimdi hayvanlar bizim için neyse, bizde Homo Deus'lar için gelecekte oyuz,hatta daha kötüsü... Kitabı okurken, google amcayla beraber okumak en iyisi. Kitap derya deniz, hem oku hem araştır...Başka bir kitapta görüşmek üzere, keyifli okumalar.
Homo Deus: Yarının Kısa Bir TarihiYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 201714,4bin okunma