KITAP TAVSİYE ET
Şuan okuduğunuz kitap Ve tavsiye?
Yavuz Sultan Selim; Feridun M. Emecen
Yogun is temposundanmidir bilmem ama baglanti kuramadim. Kim nerdeydi hangi olay nerde geçiyordu karistiriyorum. Yoksa kesinlikle kötü degil.
Tarihçi
Aslında olay adanada başlıyor sonra lübnan filistin toprakları ve en son Fransa Marsilya sahili olması lazım sahilde iki sevgilinin birbirine sarilmasi ile son buluyor. Amin Maaloufun tarihi, romanla harmanlaması harika bir şey ortaya çıkarıyor
şuan okuduğum kitap TESLA tavsiye ederim
biyografik roman
Azra Kohen - Gör Beni adlı kitabını da tavsiye ediyorum. Ben gibi bir eskiçağ tarihçisi için oldukça ilginç bilgiler içeren bir kitaptı. Severek okudum. Yazarın yeni kitabını da bekliyorum merakla.
Lontano - J. C. Grange ki sevdiğim yazarlardan birisi zaten.
Saint-Simon İlk Sosyolog, İlk sosyalist-Cemil Meriç. Tavsiye ederim fakat bir nebze Fransız Tarihiniz olmalı okurken yoksa çok zorlanabilirsiniz. Ayrıca sosyalizmin start noktasıyla alakalı tarihi bir belge niteliğinde. Tavsiye bir kitap sorarsanız Aliya İzzetbegoviçin Doğu Batı Arasında İslam eserini muhakkak okuyun derim. 3 kere okudum ve altını çizmediğim çok az cümle kaldı.
Bitkilerin Bildikleri. Şimdiye kadar okuduğum en güzel kitaplardan biri. Hem bilgi dolu, hem akıcı hem görsellerle dolu ve keyifli. Mutlaka bir kitapçıda göz atın.