·372 syf.····Okunma: 27 Nisan 2019 14:16 ‘İnsanlar bir vasiyet bırakır değil mi ?Benim ki şu :Ailemi istemiyorum ,cenazeme gelmesin.Hayatımda en çok kötülüğü onlardan gördüm. (Mağdur Çocuk 2016)
Bu sözler çocukluğunda uzun bir süre abisinin cinsel istismarına uğramış birinin veda mektubu.
Büşra Sanayı ilk defa geçen sene yaptığı Ted konuşmasıyla tanıdım.İzlemediyseniz kesinlikle izleyin.Kitabından da o zaman haberim oldu.Kitabi okumayı sürekli erteliyordum çünkü benim darmadağın edeceğinden hiç şüphem yoktu ve öyle de oldu.Kitap sadece bu olaya mazur kalmış çocukların hikayelerinden değil, öğretim üyelerinin,,avukatların,gardiyanların,ilahiyatçılar ve daha bir sürü alanda çalışan insanın gözlemlerinden ve düşüncelerinden oluşuyor.
Türkiyede hatta dünyada ensest diye malesef acı bir gerçek var
-Ensest genel anlamda birinci dereceden(anne,baba,teyze,dayı,hala,amca vs)tarafından yapılan taciz tecavüz olaylarının genel ismi.
Kitap çok ağır kitap okurken o sayfaların arasında eziliyorsun acaba etrafımda buna maruz kalmış insanlar var mı diye sorguluyorsunuz.Çünkü ben bu kitabı okumadan önce
-Bir babanın kızına tecavüz ettikten sonra Hakim bey siz bahçenize diktiğiniz ağacın ilk meyvesine başkasına verir misiniz ? Dediğini
-Bir abinin ,babasının kardeşlerine uyguladığı istismarı öğrendiğinde babası kurana el basacagını söylediğinde ona inanıp sustuğunu
-Babanın ihtiyacını gider ,ne olur bak bize zarar verecek diyen ve bu duruma annenin aracılık ettiğini
Ve daha bir sürü olayı bilmiyordum.Bu olayların hiçbirinden haberim yoktu.Bu yazdıklarım kitapta olanların hatta gündelik hayatta olanların sadece birkaç tanesi.Kitabın sayfalarını çevirirken içiniz acıyor.Evet kitap ağır evet kitap insanı çok kötü hissettiriyor ama her kesimden insanın okuması gerekiyor diye düşünüyorum.Bu kitabı belki bir günde belki iki günde belki bir hafta da okuyacağız ve normal hayatımıza devam edeceğiz ama bunları her gün yaşayan insanlar ne yazık ki var