2019 1. kitabı
Kiralık Konak romanı, Yakup Kadri'nin önerdiğim ama okunması biraz zor (özellikle bir Milli Edebiyaçının romanlarını okumaya alışık olmayan kişiler için) bir romanıdır. Romanda kuşak çatışması, Tanzimat ile birlikte başlayan yanlış batılılaşmanın topluma ve bireye etkisi bolca vurgulanıyor. Bunu özellikle Seniha karakteri ile iyice benimsiyoruz. Gel gelelim yorumlara; Açıkçası romanı okurken zorlandığımı ve tabiki kelime haznemi sorguladığım zamanlar olduğunu hatta bu kelimeleri bulamadığım için önemli detayları atladığım kısımlar da olduğunu söyleyebilirim. Beni kitapta en çok etkileyen karakter ise tahmin edebilirsinizki Hakkı Celisti. Onun o arada kalmışlığı ve topluma giren batılılaşmayı kendine göre ve milli değerlere göre harmanlaması beni zaten ona bir mıknatıs gibi çekiyor. Değerli okurlar, bu kitap önerebileceğim bir kitap. Kütüphanenizde bulunması gereken ama hiç okunmadan bir kenara atılıp toplanmaya bırakılmış bir kitap değil.
Kiralık KonakYakup Kadri Karaosmanoğlu · İletişim Yayınları · 202321,8bin okunma