·255 syf.··Beğendi
···Okunma: 06 Mayıs 2019 17:17 #kitapyorum
#sabahattinali
#içimizdekişeytan
#2019-38.kitap
#sayfasayısı 255
İçimizde şeytan mı yok canım o bizim tembelliğimizden ,ataletliğimizden başka birşey değil.
Ömer ve Macide 'nin hatta diğerlerinin içseslerini , psikolojilerini Sabahattin Ali ' den daha iyi yansıtacak yazar sayısı bir elin parmaklarını bulmaz belkide
Bu ne güzel bir anlatımdı böyle.Davranışlar ,karakterler hani gerçekten kitabın ismi ile özdeşleşmiş.
Arada eski kelimelere takılsakta ânı başka türlü tahayyül edemezdik.Hâleti ruhiyeyinin cok güzel işlendiği bir eser diyebilirim.
Macide ile Ömer ' in 12 gün gibi bir zaman sarfında tanışıp evlenmelerini (zoraki vaziyette ) zaman açısindan biraz olumsuz buldum.Tabi eşlerin iyice tanışmadan evlenmeleri kaçınılmaz sonu beraberinde getiriyor.Çeşitli âhlaki davranışların da sorgulamalarını fazlasıyla görüyoruz kitabımızda ( görevli olduğu kurumun kasasından para çalma , yeni evli çiftin eģlence yerlerinde sıkça bulunması vs. )
Biz yine fazla irdelemeden lafımızı keselim.Yoksa bir sürü serzenişte bulunucaz. Okuma listelerimize dahil etmekte geç kalmayalım derim. Esenlikle ve kitaplarla kalınız.